Alix Feyaerts en Alicia Vanhoegaerden volgden de wedstrijd van Loena Hendrickx in het Bemdkaffee.© BERT DE DEKEN

Arendonkenaars leven mee met ‘hun’ zilveren Loena Hendrickx

Arendonk -

Loena Hendrickx zette zaterdagnamiddag alweer een glansprestatie neer. De Arendonkse kunstschaatster veroverde zilver op het Europees kampioenschap in het Finse Espoo, de allereerste EK-medaille ooit was voor ons land. Hometown Arendonk leefde met haar mee en voelde dus ook de ontgoocheling om het gemiste goud.

Annelies Frederickx

Vorige winter barstte tijdens de Olympische Spelen een ware Loena-gekte los in Arendonk. Iedereen wilde ‘hun’ Loena zien schitteren. De Arendonkse kunstschaatster behoort tot de absolute wereldtop, maar toch stonden zaterdag geen speciale evenementen gepland naar aanleiding van haar finale op het Europees Kampioenschap. “Dat is wel jammer”, vinden Alix Feyaerts en Alicia Vanhoegaerden, die de wedstrijd volgen op groot scherm in het Bemdkaffee. “Tijdens het WK voetbal en de Olympisch Spelen met Loena werden er in Arendonk wel speciale evenementen georganiseerd. Een WK voetbal is natuurlijk een echte hype en daar kunnen weinig sporten aan tippen.”

Sociale media

“Toch leeft ook dit EK leeft in het dorp”, verklappen Alix en Alicia. “Er werden de voorbije dagen massaal veel berichten over Loena gepost of gedeeld op sociale media. Dat er geen ‘gezamenlijk kijkmoment’ gehouden werd, heeft misschien te maken met de timing van dit Europese kampioenschap. Loena is ongeveer zo oud als wij en voor mensen van onze leeftijd is het nu blok. Bovendien schaatst ze haar vrije kür in de namiddag, wat sowieso minder mensen aanspreekt dan wedstrijden ’s avonds. Bovendien duurt een kür maar twee minuten. Velen zullen daarom liever thuis kijken dan op café.”

Ocharme, zo jammer

Tijdens de korte kür dwong Loena Hendrickx de tweede plaats af. De Arendonkse kon het goud als het ware ruiken, maar tijdens het vrije programma liet Loena Hendrickx een dubbele val noteren. “Dat was zo spijtig”, leven Alix en Alicia mee. “Wij voelden de stress hier in haar plaats. Ocharme Loena, die twee vallen waren echt jammer. Toch was haar kür weer mooi om te zien. Dat zouden wij ook wel willen kunnen. Loena is echt elegant en zo vrouwelijk! Ze ging voor goud, maar veroverde zilver. Wat ons betreft is dat ook een mooie prestatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners