In Boechout staat de automaat aan de IJzerlei.© RR

De klok rond pakjes versturen en afhalen aan nieuwe pakjesautomaten

Boechout -

Na de plaatsing van pakjesautomaten in Boechout en Vremde kunnen de inwoners gedurende 24 uur en zeven dagen op zeven hun pakjes afhalen en verzenden. De automaten van bpost staan aan de IJzerlei ter hoogte van Carrefour in Boechout en aan het oud-gemeentehuis van Vremde.

Het gemeentebestuur ondersteunt de nieuwigheid. Schepen van Publiek Domein Philip Verstappen: “Het is voor de gemeente en bpost belangrijk om de ecologische voetafdruk verder te verkleinen en de CO2-uitstoot te verminderen. Zo worden leveringen bestemd voor een pakjesautomaat door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Hiermee zorgen we ervoor dat er minder bestelwagens in de wijken rijden. Op de locaties gaan we het aanbod nog uitbreiden, met openbaar vervoer, deelfietsen en deelwagens.”

Zeven dagen op zeven verzenden en afhalen in Vremde.© RR

In Boechout werkt de pakjesautomaat met een scherm waarbij de gebruiker de automaat met een code opent. In deelgemeente Vremde is er geen scherm en verloopt de handeling met de My bpost-app. Zowel het afhalen, het verzenden van nieuwe pakjes als het verzenden van retours is mogelijk. (fisp) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners