Rafaela Rodriguez (derde van rechts) met enkele van de vrijwilligers.© Jan Brys

Vzw DOMO begeleidt 40 kwetsbare gezinnen en wil meer vrijwilligers

Brasschaat -

DOMO Antwerpse Kempen hield zaterdag een opendeurdag in de Hemelhoeve. De vzw koppelt vrijwilligers aan kwetsbare gezinnen. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning waar het kan. Op dit ogenblik krijgen 40 gezinnen uit de regio ondersteuning, maar er staan er nog 40 andere op de wachtlijst.

Coördinator van DOMO Rafaela Rodriguez: “Onze vzw bestaat sinds 2018. Op dit ogenblik beschikken wij over een veertigtal vrijwilligers die bij de gezinnen tuis komen. Maar dat is te weinig. Er staan 40 gezinnen op de wachtlijst. Bedoeling is dat elk gezin wekelijks iemand van onze mensen over de vloer krijgt. Wij proberen op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Er zijn drie dingen die we niet doen en dat is taxi spelen, babysitten en huishoudelijke hulp bieden.”

Vrijwilligster Evy De Coster: “Ik ga met het gezin dat ik begeleid geregeld naar school voor het oudercontact, naar de tandarts en zo meer. Eigenlijk trachten we hen zo veel mogelijk aan hun zelfvertrouwen te werken. Ik heb een gezin gekend waar de gordijnen voortdurend dicht waren. Nu gaat die mama met haar kinderen samen op vakantie. Daar doen we het voor. Je krijgt er ook veel dankbaarheid voor in de plaats. Zo word ik uitgenodigd op kerst- en verjaardagsfeestjes.”

DOMO Antwerpse Kempen is actief in de gemeenten Brasschaat, Kapellen, Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Brecht, Zoersel, Schilde, Malle, Ranst, Zandhoven en Wijnegem.

domoantwerpsekempen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners