Bij een fietsenwinkel in Berchem nam de politie maar liefst vijftig fietsen en zes e-steps in beslag waarvan vermoed wordt dat ze gesloten zijn.© Politie Antwerpen

Antwerpse fietsenwinkel verdacht van heling van gestolen fietsen

In Berchem is de lokale politie op een fietsenwinkel gestoten waar vermoedelijk gestolen fietsen werden verkocht. De politie kwam de winkel op het spoor nadat ze een man aan het station van Berchem had betrapt met een fiets die veel te groot leek voor hem en waarvan hij geen sleutel had voor het slot.

nelo, blg

Het wijkteam van Berchem had donderdag een man in de gaten die verdacht veel interesse toonde voor de fietsen rond het station van Berchem. “De man sprong in het oog omdat de fiets waarmee hij reed veel te groot voor hem was”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Toen hij gecontroleerd werd, bleek hij gekend voor diefstallen. Hij beschikte ook niet over een sleutel van het fietsslot.”

De man verwees de politie door naar een fietsenwinkel in de buurt waar hij de fiets gekocht zou hebben. In de winkel werden meer dan vijftig tweedehandsfietsen en e-steps aangeboden. De politie voerde een grondige controle uit en betrapte een zwartwerker.

“De verantwoordelijke van de winkel kon voor maar liefst vijftig fietsen en zes steps geen legitieme afkomst aantonen. Van verschillende fietsen was het slot doorgeslepen of beschadigd. Meerdere fietsen bleken aangekocht van mensen die gekend waren bij de politie als fietsdieven. Er werden ook nog negen doorgeslepen fietssloten aangetroffen en in beslag genomen, zegt Migom.

Alle verdachte fietsen werden in beslag genomen. De politie zal de rechtmatige eigenaars trachten op te sporen. De uitbater en een medewerker die op zwartwerk werd betrapt, zullen nog verder worden verhoord.

Dienstfiets gesloten

Op het Kiel merkte een wijkagent bij het verlaten van een winkel dat zijn dienstfiets was verdwenen. Onderzoek van de camerabeelden bracht een verdachte in beeld. Een uur na de diefstal kon het wijkteam van het Kiel de verdachte vatten in de buurt van de diefstal. De man leidde de politie terug naar de fiets en werd meegenomen voor verhoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners