© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wout van Aert gaat bij materiaalpost in Hamme zonder erg tegen de vlakte en hoopt ‘dat crossgevoel beter is dan in Benidorm’

Zaterdagnamiddag trekt Wout van Aert voor de laatste keer het veld in ter voorbereiding van het WK in Hoogerheide een week later.

Jens Heylen

LEES OOK. LIVE. Generale repetitie voor het WK voor Wout van Aert in Hamme, Nederlandse vrouwen leggen er de pees op

Van Aert ging in de materiaalpost vooraf nog even onderuit. “Jammer genoeg is alles in beeld nu”, lacht Van Aert. “Het is zeker verraderlijk, bij de materiaalpost zijn er al diepe sporen gereden. Ik probeerde er in volle snelheid door te gaan, maar de paaltjes stonden in de weg. Ik ben gelukkig zacht geland, geen schade opgelopen. Maar daar is het wel modderig en bovendien is dat het stuk waar het verschil gemaakt zal worden volgens mij. Daar kan je echt wel modderbanden gebruiken. Al is de rest van het parcours vrij droog dus een moeilijke keuze om te zeggen met welk materiaal ik zal starten. Het parcours is ook helemaal anders vergeleken met de eerste keer dat ik hier reed.”

Voor Van Aert is de Flandriencross de laatste cross als voorbereiding op het WK in Hoogerheide volgende week zondag. “Het is altijd leuk om een goed gevoel te hebben in aanloop naar het WK. Ik heb deze week nog eens in het veld kunnen trainen dus ik hoop dat het crossgevoel weer iets beter is dan in Benidorm vlak na de stage. We zullen zien”, aldus de man van Jumbo-Visma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden