Voorzitter Herman Coolen en nationaal voorzitter Sammy Mahdi.© Jan Brys

CD&V beslist op 13 februari hoe de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt

Brasschaat -

Tijdens de nieuwjaarsbrunch van CD&V meldde voorzitter Herman Coolen dat het partijbestuur op 13 februari zal beslissen op welke manier de partij zich aan de kiezer zal aanbieden. Alle opties liggen nog open.

CD&V kende in Brasschaat moeilijke jaren. De partij behaalde in 2006 nog 13 zetels maar zakte in 2018 weg naar zes. Ze kwam daarmee voor het eerst in decennia in de oppositie terecht. Intussen zijn stemmenkanonnen als Dirk en Niels de Kort uit de Brasschaatse politiek verdwenen.

Voorzitter Herman Coolen: “Er zijn heel wat verschillende opties. We kunnen zelfstandig verder gaan onder onze naam CD&V of onder een andere naam. Maar een kartel met een andere partij is ook niet uitgesloten. We beslissen op 13 februari om dan voluit de verkiezingen te kunnen voorbereiden. We hebben dan anderhalf jaar de tijd om zo sterk mogelijk naar de kiezer te trekken.”

De Brasschaatse CD&V-afdeling kreeg een hart onder de riem gestoken door nationaal voorzitter Sammy Mahdi. Hij onderstreepte in zijn speech het belang van de lokale identiteit en haalde scherp uit naar andere partijen die volgens hem gemeenten willen verplichten tot fusies. “Laat de Brasschatenaar zelf over de toekomst van de gemeente beslissen”, zo klonk het. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners