© BELGA

Wout van Aert blaast tegenstand weg in Flandriencross Hamme en lijkt helemaal klaar voor WK: “Dit was een goede test”

Wout van Aert heeft zijn laatste cross voor het WK van volgende week met de vingers in de neus gewonnen. Onze 28-jarige landgenoot won de Flandriencross in Hamme zaterdagmiddag voor Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

Jonas Withouck

Bij de verkenning van het parcours in Hamme ging Van Aert nog even onderuit. “Het is zeker verraderlijk, bij de materiaalpost zijn er al diepe sporen gereden”, zei hij daarover. “Jammer genoeg is alles in beeld tegenwoordig.” Gelukkig voor onze landgenoot van Jumbo-Visma kwam hij zonder schade uit die val en kon hij voluit gaan in zijn laatste test voor het WK van volgende week.

Tijdens de eerste ronde dook Van Aert even de materiaalpost in waardoor hij een gaatje moest laten, maar in een mum van tijd zat hij terug vooraan. In het begin van de tweede ronde kon enkel Michael Vanthourenhout nog mee met Van Aert en niet veel later ging de Kempenaar er al solo vandoor.

Sterke Ronhaar

In de achtervolging op Van Aert, die in geen tijd definitief gaan vliegen was, toonde Pim Ronhaar zich verrassend sterk. De Nederlander kreeg Vanthourenhout en Iserbyt - die zijn leidersplaats in de X2O Badkamers trofee verdedigde - met zich mee. Het drietal voerde een lange strijd om een podiumplaats.

In de achtergrond verloor Lars van der Haar - de nummer twee in het klassement - onder meer door een valpartij nog wat meer tijd op Iserbyt. “Hij was toch al niet echt meer bezig met dat klassement”, gaf ploegleider Sven Nys tijdens de uitzending al mee op Sporza.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Iserbyt finishte uiteindelijk als tweede in Hamme en lijkt de X2O Badkamers Trofee niet meer uit handen te kunnen geven. De West-Vlaming had aan de finish in Hamme iets meer dan een minuut achterstand op de ongenaakbare Wout van Aert. Vanthourenhout knokte zich nog naar de derde plaats en Ronhaar moest vrede nemen met plaats vier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert: “Vanaf maandag alles in het teken van WK”

“Dit was toch best een zware wedstrijd”, deed Van Aert zijn verhaal. “En ik stond er ook vrij snel helemaal alleen voor. Ik had een kloofje geslagen toen we die weg aan de aankomstzone opkwamen. Toen ik achter mij keek, zag ik dat de rest naar elkaar zat te loeren wie nu het gat moest dichtrijden. Ik wist van dan af genoeg. Ik trok door en was meteen weg. Bovendien had ik ook de cross bij de vrouwen aandachtig bekeken. Daaruit concludeerde ik dat het verstandig was je eigen koers te rijden omdat er veel moeilijke sporen in het parcours staken.”

Wout van Aert laat de Franse wereldbekercross in Besançon van zondag links liggen in aanloop naar het WK. “Ik zou graag morgen nog een stevige training inlassen zodat ik een pittige tweedaagse achter de rug heb. De transfer en de reis naar Besançon heb ik me bewust bespaard. Ik hoop daar mijn voordeel uit te halen. Vanaf maandag staat alles in het teken van de voorbereiding op het WK. Met voldoende rust af en toe. Ik hoop op een mooi WK. De conditie is goed, dat liet de zege in Hamme uitschijnen. Ik heb een goede test achter de rug”, besloot Van Aert.

Top tien:

1. Wout van Aert

2. Eli Iserbyt +46”

3. Michael Vanthourenhout +51”

4. Pim Ronhaar +1’06”

5. Lars van der Haar +1’31”

6. Cameron Mason +1’55”

7. Vincent Baestaens +3’23”

8. Lander Loockx +3’50”

9. Arne Vrachten +4’07”

10. Yentl Bekaert +4’10”

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Veldrijden