© JTH

“Wie praat, die gaat”: daders laten boodschap achter na aanslag op huis van familie van jongeman die zelf in cel zit

In het Limburgse Eisden (Maasmechelen) is vrijdagnacht weer een aanslag op een huis gepleegd aan de Bevrijdingslaan. De buurt werd omstreeks half één ’s nachts opgeschrikt door een enorme knal. Op een gevel van het tuinhuis lieten de daders het opschrift: “Wie praat die gaat.”

Bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag weer opgeschrikt door enkele enorme knallen. Vervolgens stond een tuinhuis achter een woning in lichterlaaie. De brandweerpost van Maasmechelen van de zone Oost-Limburg bluste de brand. Zaterdagvoormiddag zijn het gerechtelijk lab en DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, ter plaatse voor een sporenonderzoek. Buurtbewoners zagen na een eerste harde knal rond 0.30 uur twee gemaskerde personen weglopen.

De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) ging ter plaatse, maar de politie wil voorlopig niets kwijt en zegt dat de zaak in onderzoek is. In het huis dat geviseerd werd, verbleef familie van de 19-jarige man uit Maasmechelen die in de cel belandde voor de aanslag op een huis in Brasschaat op zondag 22 januari. Naast de 19-jarige waren zijn 18-jarige vriendin uit Nederland en twee minderjarigen gearresteerd. In het huis waar het tuinhuis in brand vloog, was op dat moment niemand thuis.

LEES OOK. Raadkamer bevestigt aanhouding van Limburgse verdachten na aanslag in Brasschaat

Het is niet de eerste keer dat de Bevrijdingslaan ‘s nachts te maken kreeg met een aanslag. Maandagochtend 16 januari rond 3 uur gooiden twee onbekenden een vuurwerkbom naar de deur van een huis. De nacht ervoor, zondagochtend 15 januari, lieten onbekenden een vuurwerkbom ontploffen in de inkomhal van het appartementsgebouw Op De Duif in Mechelen-aan-de-Maas. Op de muur was een bedreiging aangebracht aan het adres van een jonge Maasmechelaar.

LEES OOK. Limburgse buurt reageert gelaten op aanslag met zelfgemaakte bom: “Maasmechelen is Antwerpen niet, hé”

© JTh

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER