© AP

Geschiedenis! Antwerpenaar Alexander Blockx schrijft na bloedstollende tiebreak juniorentitel Australian Open op zijn naam

Onze 17-jarige landgenoot Alexander Blockx heeft zich zaterdagmorgen Belgische tijd verzekerd van de grandslamtitel bij de juniores op de Australian Open.

Jens Heylen

Blockx haalde het in drie sets van zijn Amerikaanse leeftijdsgenoot Learner Tien: 6-1, 2-6 en 7-6 (11/9). Blockx was bij de jongens de allereerste Belgische finalist op de Australian Open. Bij de meisjes gingen An-Sophie Mestach (zij won in 2011), en Sofia Costoulas hem voor.

Blockx, het derde reekshoofd in Melbourne, nam een vliegende start door zijn leeftijdsgenoot aan de overkant drie keer te breken. Tien zou dat in de tweede set twee keer doen. Daardoor zag de Antwerpenaar in zijn zesde enkelpartij nog maar voor de tweede keer een set verloren gaan. In zijn vijf voorgaande partijen verloor hij er maar eentje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de allesbepalende derde set ging het gelijk op in de mythische Rod Laver Arena. Beide jonkies hielden hun opslag waardoor een supertiebreak uitsluitsel moest bieden. Ook daarin gaven Blockx en Tien elkaar geen duimbreed toe, maar haalde de Belg het uiteindelijk wel met 11-9! De Antwerpenaar pakt na de vrijdag verloren dubbelfinale zo revanche op zijn Amerikaanse opponent.

Blockx heeft na Jacky Brichant in 1947 en Kimmer Coppejans in 2012 (beiden triomfators op Roland Garros) als derde jongeling een grand slam beet.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis