© ISOPIX

Zelensky is België “dankbaar” voor bijkomend militair materieel: “Bedankt, vrienden”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is “dankbaar” voor de beslissing van de federale regering om bijkomend militair materieel te leveren aan zijn land. Dat heeft hij meegedeeld op Twitter.

gjsBron: BELGA

De federale regering maakte vrijdag bekend dat ons land opnieuw voor 92 miljoen euro militair materieel gaat leveren aan Oekraïne. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren. Daarnaast worden ook voertuigen geleverd. De totale waarde van alle geleverde en toegezegde militaire hulp staat nu op 223,4 miljoen euro.

LEES OOK. Federale regering bevestigt nieuw steunpakket van 93,8 miljoen euro: “Oekraïne moet zich kunnen verdedigen”

Zelensky laat vrijdagavond op Twitter weten dat hij premier Alexander De Croo “dankbaar” is “voor de beslissing van de Belgische regering om de defensiesteun aan Oekraïne aanzienlijk te verhogen”.

LEES OOK. Oekraïne krijgt grootste Belgische wapenlevering ooit, maar op de kwaliteit van het materieel komt meteen kritiek

“Een nieuw hulppakket van 92 miljoen euro zal onze luchtverdediging versterken, vijandelijke tanks helpen afschrikken en de mobiliteit van onze verdedigers verbeteren”, vervolgt Zelensky. “Bedankt, vrienden!”

LEES OOK. Hoezo, België heeft geen tanks? Freddy heeft 400 legervoertuigen in zijn loods: “Ik denk dat onze minister niet goed geïnformeerd is over de bedragen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER