© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Opdracht voor Kangoeroes Mechelen in Bergen: verlies spelmaker Fobbs opvangen

Kangoeroes Mechelen trekt naar Bergen, waar het op zoek gaat naar een nieuwe overwinning en een ticket voor Elite Gold. “Zonder de geblesseerde Brian Fobbs zullen we het collectief moeten oplossen”, beseft coach Kristof Michiels. Met nog slechts vier wedstrijden op het programma hebben de Maneblussers alles in eigen handen om in de top vijf te eindigen en zich voor het tweede jaar op een rij te kwalificeren voor de Elite Gold.

De Amerikaanse sterkhouder Brian Fobbs werd maandag aan de rechterachillespees ge­opereerd. “Alles verliep perfect. Hij trekt vanavond mee naar de Mons Arena. Het verdict blijft wel hetzelfde: Brian zal pas volgend seizoen opnieuw speelklaar zijn.”

Michiels beseft dat het zonder zijn sterspeler een moeilijke ­opgave zal worden. “Iedereen spreekt over de offensieve ­kwaliteiten van Fobbs, maar ook defensief is hij van goudwaarde. We zullen het zonder hem collectief moeten oplossen. Als we vanavond winnen is de Elite Gold een feit. In het andere geval wordt het nog een spannende eindspurt met volgende week een verplaatsing naar Leuven en daarna thuis­matchen tegen Luik en Charleroi.” Kangoeroes Mechelen hoopt dit weekend de vervanger van Fobbs te presenteren. (cpm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal