© DBA

Erika Vlieghe krijgt ereburgerschap van Kortenberg

Infectiologe Erika Vlieghe krijgt vrijdagavond het ereburgerschap toegewezen van haar thuisgemeente Kortenberg. Dat meldt VRT NWS vrijdag en bevestigt de gemeente.

Bron: Belga

“We zijn Erika Vlieghe bijzonder erkentelijk voor alles wat ze gedaan heeft tijdens de coronacrisis”, vertelt Alexandra Thienpont (CD&V), burgemeester van Kortenberg. “Als voorzitter van de GEES en later de GEMS heeft ze dikwijls moeilijke boodschappen moeten brengen. Ze stond geregeld in de vuurlinie en heeft ons land rechtgehouden.”

De infectiologe wordt verder geëerd voor haar “moed en doorzettingsvermogen”. “Sommige mensen zeggen dat mevrouw Vlieghe gewoon haar job heeft gedaan, maar voor ons als gemeente heeft ze veel meer dan enkel haar job gedaan”, stelt de burgemeester.

Erika Vlieghe reageert “blij verrast” op het ereburgerschap. “Ik had het niet verwacht, maar dit is een heel mooie erkenning”, zegt Vlieghe.

De uitreiking vindt vrijdagavond om 20 uur plaats. Het is de derde keer dat iemand het ereburgerschap van Kortenberg toegekend krijgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER