© BFM

Raadkamer bevestigt aanhouding van Limburgse verdachten na aanslag in Brasschaat

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 19-jarige Milan K. en zijn 18-jarige Nederlandse vriendin. De twee werden vorig weekend opgepakt in Maasmechelen na een aanslag tegen een kantoorgebouw in Brasschaat.

Jarit Taelman

Het incident speelde zich zaterdagnacht af aan een kantoorgebouw op de Bredabaan in Brasschaat. Ter plaatse bleek een explosief van het type Cobra tot ontploffing te zijn gebracht. Door de explosie sneuvelde de voordeur en twee ramen, de gevel raakte zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond.

In de loop van zondagmorgen kon de politie in Maasmechelen Milan K. (19) en zijn 18-jarige Nederlandse vriendin oppakken. De raadkamer bevestigde vrijdag hun aanhouding. Hun advocaten wilden na afloop geen commentaar geven uit respect voor het lopende onderzoek.

De aanslag in Brasschaat kon al snel gelinkt worden aan eerdere incidenten in Maasmechelen. Daar werd eerdere deze maand tot tweemaal toe een 18-jarige jongeman geviseerd in een conflict binnen het drugsmilieu. Na de arrestatie van K. en zijn vriendin kon de politie dinsdag nog eens vier verdachten oppakken. Zij verschijnen komende maandag voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners