Kinesitherapeut Ward Brosens begeleidt Sonja bij haar revalidatie.© Ronny van den Ackerveken

Fysio Noord opent nieuwe praktijk voor kinesitherapie en personal training op maat

Meer -

In het vroegere gebouw van Aqua Noord in de Terbeeksestraat in Meer (Hoogstraten) is nu Fysio Noord gevestigd. Het gaat om een praktijk waarbij de focus ligt op revalidatie en sport, er is ook ruimte voor groepslessen en vanaf het voorjaar circuittrainingen. Tegen de zomer kunnen zelfs buiten revalidatie-oefeningen gedaan worden.

Ronny van den Ackerveken

Aqua Noord, voor onder meer zwemlessen en aquatherapie, stopte vorige zomer na tien jaar. “Het zwembad hebben we omgebouwd tot een oefenruimte”, zegt manager Heleen Augustyns van Fysio Noord. “We werken met een team van vier kinesisten met verschillende specialisaties. Daardoor kunnen we een ruim aanbod van therapeutische behandelingen bieden. Naast sportrevalidatie en manuele therapie kan je bij ons ook terecht voor dry needling, post-operatieve kinesitherapie en kaakproblematiek. Een uniek onderdeel vormen de personal training en groepslessen om mensen te begeleiden in een actieve levensstijl. Momenteel is er 1 personal trainer, maar in april komt er nog een tweede bij. Vanaf dan is er ook nog een conditiecoach die inspanningstesten kan afnemen op de loopband of fiets.”

“Voor wie liever samen met anderen beweegt, zijn er kleine groepslessen voor ondermeer circuittrainingen. De buitenruimte gaan we binnenkort opnieuw inzaaien en heraanleggen. Zo kunnen we vanaf de zomer ook buiten aan de revalidatie werken.”

Ward Brosens, Heleen Augustyns en Désirée Van Dun maken deel uit van het team van Fysio Noord. Kinesiste Leen Delcroix, personal trainer Anthe Heylen en conditiecoach Roel Hofmans ontbreken op de foto.© Ronny van den Ackerveken

Container Cup

Op zondag 29 januari is iedereen van 11 tot 16u welkom om een kijkje te nemen bij Fysio Noord. “Daarmee willen we ons meer bekend maken in de regio en laten zien hoe we begeleiding geven bij revalidatie en sport”, legt Heleen Augustyns uit. “Bezoekers kunnen een initiatieles volgen van onze personal trainer Anke. En we organiseren een Container Cup die toegankelijk is voor iedereen. De proeven gaan over uithouding, kracht, explosiviteit, reactievermogen en evenwicht.”

www.fysionoord.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners