Andy Van den Bosch en Koen Lieckens.© Joren De Weerdt

Uitvaarten, webinars, meetings, repetities en kleine optredens kunnen voortaan in voormalige autogarage: “Grote investeringen gedaan in AP Mediacenter”

Bevel -

Garage Van den Bosch in Bevel (Nijlen) sloot in de zomer van 2021 na 46 jaar definitief de deuren. Het pand op de Nijlensesteenweg 31 krijgt nu een nieuwe toekomst als multifunctionele zaal. In het AP Mediacenter kunnen tot 120 mensen zittend ontvangen worden voor heel uiteenlopende gelegenheden.

Bert Provoost

Marc en Greta hielden het op 1 augustus 2021 voor bekeken en trokken de deuren van Garage Van den Bosch definitief achter zich dicht om van hun welverdiende pensioen te genieten. Maar zoon Andy Van den Bosch heeft in tussentijd niet stil gezeten en heeft nu nieuwe plannen met de zaak. “Met mijn bedrijf AP audiovisuele producties coverde ik al langer uitvaarten via livestream, net als culturele events, webinars en gemeenteraden”, vertelt hij.

LEES OOK. Garage Van den Bosch uit Bevel stopt na 46 jaar: “Zelfs op reis verkochten we auto’s”

In de gebouwen op de Nijlensesteenweg kan hij nu een stap verder gaan. De voormalige werkplaats en showroom werd omgebouwd tot AP Mediacenter, met hierin centraal zaal Toon. “Dat is een polyvalente ruimte waar tot 120 personen zittend ontvangen kunnen worden. Aangrenzend is er nog een kleine break-out room, een regiekamer, ruime gang met toiletten, kleine keuken en onze parking”, overloopt Andy.

Er zijn 120 zitplaatsen.© Joren De Weerdt

“Nu kunnen we dus onze webinars voor bedrijven, die we tot hiertoe altijd op locatie deden, ook hier organiseren. Dat kan met of zonder een publiek en vele virtuele kijkers. Ook voor bedrijfsmeetings zonder livestream of vergaderingen kan je hier komen aankloppen”, klinkt het.

Maar bij die opties stopt het niet. “Omdat ik samen met mijn partner Koen ook vaak achter de knoppen sta bij optredens voor het geluid van heel wat artiesten en beroepsmuzikanten hoorden we ook geregeld dat er vraag was naar een repetitieruimte. Ook dat behoort nu tot de mogelijkheden. Naast repeteren is de zaal ook geschikt voor een try-out of een kleine culturele voorstelling of optreden”, zegt Andy.

Burgerlijke uitvaarten

De troef die het bedrijf wil uitspelen is dat ze een zaal kunnen aanbieden waar alle technische faciliteiten voorhanden zijn. “Daarom kan zaal Toon ook gebruikt worden als aula voor burgerlijke uitvaartdiensten. Het is een ruime zaal waarin de technische voorzieningen om afscheidsdiensten te houden klaar staan. We hebben hier ook een heel ruime parking om veel volk te kunnen ontvangen.”

Alle technische faciliteiten zijn voorhanden.© Joren De Weerdt

Zo breidt de zaak de activiteiten uit en kan er nu – naast op locatie – ook in een eigen infrastructuur gewerkt worden. “Het waren best grote investeringen om alles in orde te brengen. We plaatsten ventilatie voor een gegarandeerde luchtkwaliteit, deden elektriciteitswerken, investeerden in airco en sanitair. Maar we geloven in het potentieel van deze zaal en hopen dat vele mensen van binnen en buiten Bevel de weg naar ons nieuw avontuur zullen vinden”, zegt Andy.

Knipoog

Aan wie zich trouwens afvraagt waar de naam zaal Toon vandaan komt, kunnen we zeggen dat er geen Toon in de familie zit. “Met zaal Toon verwijzen we naar de historische functie van onze zaal, namelijk een toonzaal voor autoverkoop. Anderzijds geven we een knipoog naar een van de grondleggers van het cabaret: Toon Hermans”, verklaart Andy Van den Bosch nog.

Aan de buitenkant doet weinig nog denken aan de autogarage van vroeger.© Joren De Weerdt

Op 16 en 17 februari van 10 tot 20u gaan de deuren open voor iedereen die graag een kijkje komt nemen.

www.apmediacenter.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners