Brasschaatse vrijwilligers aan her feest.© Jan Brys

Vrijwilligers bezorgen Brasschaat bronzen medaille voor sociaalste gemeente

Brasschaat -

Niet minder dan 200 vrijwilligers werden vrijdagnamiddag in de cafetaria van Dienstencentrum Vesalius uitgenodigd om te komen klinken op het nieuwe jaar. Ze kregen er een “zoete zonde”-verwenpartij voorgeschoteld.

In de parkgemeente draaien heel wat organisaties op vrijwilligers. De 215 aanwezigen zijn actief in de drie Dienstencentra, Open Huis Kabas, de buddywerking, de sociale kruidenier, het Woonzorgcentrum en Dagverzorgingscentrum Vesalius, de minder mobiele centrale en de handicar.

Allemaal lekkers.© Jan Brys

Schepen voor Sociale Zaken Karina Hans (N-VA): “Vandaag kregen we van matchingswebsite Give a Day te horen dat Brasschaat de bronzen medaille kreeg voor “De Sociaalste Gemeente”. Het goud is voor Hasselt en het zilver voor Herenthout. Dat doet natuurlijk deugd. Onze gemeente telt in totaal meer dan 2000 vrijwilligers. Maar het wordt steeds moeilijker om jongeren hiervoor warm te maken. De actieve vrijwilligers verdienen het alvast om in de kijker te worden geplaatst. Ze worden verwend met allerlei zoetigheden geserveerd door de leerlingen van Mater Dei. Het is de eerste keer na corona dat we dit evenement konden organiseren”

Intussen heeft open Huis Kabas een onderkomen gevonden in het Vesaliusgebouw. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners