“Het thuisvoordeel moet ons in combinatie met onze goede flow naar de zege loodsen”, zegt Nelson Lefelon (archieffoto) die hier verdedigt op Bart Van Lommel.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Basketbal  2de Landelijke  Sint-Niklase Condors - Aalter

Nelson Lefelon en Sint-Niklaas spelen tegen Sgolba met mes op de keel: “Dit mag niet fout gaan”

Sint-Niklaas -

Met de komst van Sgolba Aalter staat zaterdag de derde plaats op het spel in Sint-Niklaas. De van Melsele overgekomen vleugelspeler Nelson Lefelon (26) laat er alvast geen twijfel over bestaan dat met het oog op de play-offs de zege een must is.

Wim Redant

Tegen Waregem sprokkelde Nelson Lefelon vijftien punten. De 1,98m grote forward toonde zich tevreden na de 85-71-zege die zaterdag een vervolg moet krijgen tegen Sgolba Aalter waarmee de Condors zij aan zij op de derde plaats prijken.

“We zitten in een goede flow en leverden tegen Waregem een goede teamprestatie af”, zegt Lefelon. “Op Aalter verloren we in de heenronde met één punt verschil. Mits een zege met twee punten verschil slaan we een dubbele slag, want dan kan Aalter ons op de slotdag van de reguliere competitie niet meer bijbenen omdat we in dat geval een positief onderling saldo afdwongen.”

Toevallig basketballer

“Op eigen terrein speelden we vaak al goede wedstrijden. Dat thuisvoordeel moet ons in combinatie met onze goede flow naar de zege loodsen. Dit mag niet fout gaan. Het zou eigenlijk een schande betekenen indien we met de aanwezige kwaliteit in de groep de eindronde zouden mis lopen.”

Lefelon werd bij de Condors herenigd met zijn maatje Jasper Pauwels.

“Met een dubbele reden koos ik voor Sint-Niklaas. Enerzijds zag ik het wel zitten om opnieuw samen te spelen met Jasper Pauwels. Anderzijds wou ik absoluut nog eens op positie drie spelen. De voorbije jaren werd ik telkens op de posities vier en vijf ingezet waar de coaches mijn lengte wilden uitspelen. Eigenlijk kwam ik eerder toevallig in het basketbal terecht. Ik voetbalde bij Beveren toen ik wegens een groeiprobleem een jaartje diende te stoppen. Op school vond ik ook basketbal leuk en inmiddels zweer ik bij basketbal boven voetbal, al ging ik op uitnodiging wel nog kijken naar de topper tussen Beveren en Beerschot.”

Volgende week keert Lefelon met Sint-Niklaas terug naar Melsele B, zijn oude club. Voordien maakte de technicus in de zorgsector ook een lange passage bij Red Vic Wilrijk naast één jaartje RPC Anderlecht.

“Jasper Pauwels loodste me naar Anderlecht waar we in de Simonetzaal speelden die in het prestigieuze voetbalstadion ligt. Het was wennen aan de speciale Brusselse mentaliteit, maar ik ben tevreden dat ik eens mocht proeven van het niveau van derde klasse.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners