Archiefbeeld: In Putte werden de voorbije decennia tal van grote wielerwedstrijden gereden. Hier zie je Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Björn Leukemans op het podium van de Baloise Belgium Tour in 2011.© Joris Herregods

Wielerbond stippelt parcours van BK U23 uit in Putte: “Mooie periode van topsport is aangebroken”

Putte -

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond bracht recent een bezoek aan Putte. Ze kwamen er het parcours uitstippelen voor het Belgisch Kampioenschap U23 op zondag 20 augustus. “Met daarbij het BK U17 in 2025 en aankomsten van de Baloise Belgium Tour in 2025 en 2026 leven we toe naar het hoogtepunt van een mooie periode van topsport in onze gemeente: het BK voor elites in 2027”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester).

Kristof Van Rompaey

In Putte vonden de voorbije decennia tal van grote wielerwedstrijden plaats, met kleppers als Roger De Vlaeminck, Tom Boonen, André Greipel en Robbie McEwen op de erelijst. Zoals intussen bekend is, kwam Golazo na een aanbestedingsprocedure uit de bus als sterkste kandidaat voor de organisatie van een volgende hoogtepunt: het BK voor elites in 2027.

“Met deze samenwerking halen we enorm veel expertise in huis in het organiseren van grootse sportevenement in binnen- en buitenland”, zegt schepen van Sport Jeroen De Cuyper (N-VA). “We kunnen dus nu al met zekerheid zeggen dat het Putse BK een succes wordt.”

Hoewel er na vijf edities dit jaar geen na-Tourcriterium meer plaatsvindt, blijft Putte de komende jaren toch op de radar staan bij wielerfans: het BK voor beloften U23 trapt de wielergekte deze zomer op gang. “Net als voor het BK voor de nieuwelingen U17 in 2025 rekenen we hiervoor op de medewerking en ervaring van de lokale vzw Putse Sprinters”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts. “De lijn met Golazo blijft wel kort. Zij ondersteunen deze BK’s. De Putse Sprinters en de gemeente kunnen dus steeds op hen beroepen.”

Hart voor wielrennen

Golazo is de grootste organisator van sportevenementen in België. Het organiseerde al meerdere succesvolle BK’s in Antwerpen, Gent en Middelkerke. “Het wordt een heel fijn weerzien met Putte”, zegt CEO Christophe Impens. “We werkten al erg goed samen tussen 2006 en 2011 voor de Baloise Belgium Tour. We leerden Putte toen kennen als een gemeente met een hart voor wielrennen en met de kennis om zo’n evenement goed aan te pakken. Ook met dit nieuwe traject, waarvan het BK in 2027 het hoogtepunt moet worden, willen we de Puttenaars een flinke portie koersplezier bieden en de gemeente sportief in de kijker zetten.”

Nog voor het BK in 2027 brengt Golazo de Baloise Belgium Tour opnieuw twee keer naar Putte. “Om het BK te mogen organiseren, kwamen zij met een prachtig voorstel: de wielerkaravaan van de Baloise Belgium Tour komt zowel in 2025 als in 2026 aan in onze gemeente”, zegt Gysbrechts. “Zo bouwen we elk jaar op naar die hoogdag in 2027. (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners