Toost! en de nieuwjaarsdrink vinden dit jaar aan de voorzijde van de dreef plaats.© Filip Spoelders

Fakkeltocht en nieuwjaarsdrink trekken feestjaar voor 850 jaar Edegem officieel op gang

Edegem -

Met Toost! op zaterdagavond en de nieuwjaarsdrink zondagmiddag krijgen de Edegemnaren dit weekend meteen twee gelegenheden om op het nieuwe jaar te klinken. Het wordt geen gewoon jaar want Edegem bestaat 850 jaar.

Filip Spoelders

Met onder andere een Driekoningenfeest en de voorstelling van een boek met de geschiedenis van alle Edegemse straten werden de eerste activiteiten voor het jubileum reeds gehouden. Maar het officiële startschot volgt dit weekend.

Zaterdag vertrekt vanuit de drie wijken, Elsdonk, Buizegem en Molenveld, van de gemeente om 17.45u een fakkeltocht richting het centrum. Daar begint om 18u Toost!. Door de werken aan Hof ter Linden gaat het evenement dit jaar door op de parking van de Drie Eikenstraat ter hoogte van de kasteeldreef. Tot middernacht verkopen de jeugdverenigingen hapjes en drankjes terwijl er muziek, een lichtshow en vuuracrobatie voor de sfeer zorgen.

Op dezelfde locatie vangt zondag om 11u de nieuwjaarsdrink aan. De gemeente trakteert op soep, fruitsap, glühwein, jenever en cava.

Wandelspel

Tijdens beide feesten stelt het lokaal bestuur trouwens het Edegem 850 wandelspel voor. Het spel vertrekt aan de parking in de Drie Eikenstraat. Met de smartphone kunnen de deelnemers over een parcours van drie kilometer aantrekkelijke locaties ontdekken terwijl ze codes moeten zoeken en raadsels moeten oplossen. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners