Foto ter illustratie© Shutterstock

Vijf kinderen ontdekt in Oostenrijkse wijnkelder, vermoedelijke vader aangehouden

In een wijnstreek in het uiterste noordoosten van Oostenrijk zijn zes kinderen in een wijnkelder ontdekt die nergens staan ingeschreven en bij de overheden niet bekend waren. De vermoedelijke 54-jarige vader is aangehouden, meldde de politie in Hadres dat in het ’Weinviertel’ ten noorden van Wenen ligt en dat een van de belangrijkste wijnstreken van het land is.

Bron: Telegraaf

Ook is zijn 40-jarige partner, vermoedelijk de moeder van de kinderen, aangetroffen, maar volgens de politie loopt het onderzoek naar de identiteit van de kinderen nog. Het gaat om een baby en vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het stel heeft verklaard dat het hun natuurlijke kinderen zijn en dat ze in Engeland zouden zijn geboren.

’Prepper’

De gemeente besloot donderdagmiddag poolshoogte te nemen bij de kelder nadat omwonenden hadden gezegd dat er kinderstemmen te horen waren en dat die verstomden wanneer men een ingang naderde. Het was inmiddels bekend dat een man die als ’prepper’ bekend stond, zich in de kelders had teruggetrokken, zo meldt de Oostenrijkse nieuwssite Heute. Hij was door de gemeente gewaarschuwd dat hij daar niet mocht wonen. De twee ambtenaren die gingen kijken, werden met pepperspray bespoten en vluchtten een wijngaard in. Volgens Oostenrijkse media belden ze vervolgens de politie die ingreep.

De zaak doet denken aan de vondst in 2019 in het Drentse Ruinerwold, waar een gezin in complete afzondering leefde in een afgelegen boerderij. In Oostenrijkse media wordt de gruwelijke zaak Fritzl in herinnering geroepen. Een man in het Neder-Oostenrijkse Amstetten, Josef Fritzl, hield er in een geluiddichte speciale kelder zijn dochter 24 jaar gevangen en van de buitenwereld afgesloten terwijl hij haar misbruikte. Hij verwekte ook kinderen van wie er enkelen ook permanent in de kelder bleven tot de ontdekking van het drama in 2008. Fritzl kreeg levenslang.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER