De verkeersborden liggen al klaar.© Marc Peeters

Nieuwe bushaltes op Zoerlering: twee weken verkeershinder

Zoerle-Parwijs

Vanaf maandag 30 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van toegankelijke bushaltes ter hoogte van de rotonde Zoerlering (N152) en de Gevaertlaan in Zoerle-Parwijs (Westerlo).

De werken verlopen in twee fases en zullen ongeveer twee weken duren. Er is een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. De nieuwe bushaltes zijn ontworpen conform de regelgeving rond toegankelijke bushaltes in Vlaanderen. Zo kunnen onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Tijdens de eerste fase wordt de halte op de N152 richting Herentals aangepakt. Tijdens de tweede fase is de halte in de richting van Herselt aan de beurt. Het gemotoriseerd verkeer kan de N152 tijdens de werken steeds beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. De Gevaertlaan is in beide richtingen afgesloten.

30 per uur

Er gelden aparte omleidingen voor auto- en vrachtverkeer. Ook het fietsverkeer volgt een omleiding. Fietsers rijden in beide richtingen om via de Gevaertlaan - Vekestraat - Oude Zoerlebaan. Gedurende de periode van de werken is parkeren niet mogelijk langs de werfzone. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur. De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. (mph)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners