Raadsleden Nico De Wert en Koen Daniëls en buurtbewoner bij de kapotte bermen tijdens de vorige omleidingen via de Binnendijkstraat.© IF

Kritiek op gebrekkige communicatie over wegenwerken: “Verantwoordelijkheid niet in de schoenen van buurgemeente schuiven”

Sint-Gillis-Waas -

N-VA Sint-Gillis-Waas vindt dat het gemeentebestuur te weinig communiceert over wegenwerken en omleidingen. Aanstaande maandag beginnen ook de ingrijpende werken aan de Verrebroekstraat, tussen de rotonde van ’t Wit huis en de E34, waarbij de omleiding over Meerdonk en Sint-Gillis-Waas loopt. “Geen enkele bewoner van de betrokken straten daar heeft iets van info over gekregen.”

Yannick Joos

Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond sprak oppositiepartij N-VA zijn ongenoegen uit over de manier waarop het gemeentebestuur communiceert over wegenwerken in Sint-Gillis-Waas. “Ik ben ondertussen de tel kwijt geraakt hoeveel keer het bestuur het heeft nagelaten om inwoners en ondernemers te informeren”, vertelde Koen Daniëls, fractievoorzitter van N-VA. “ Inwoners moeten zich kunnen organiseren op omleidingen en de bijhorende files.”

Chaos

Op maandag 30 januari starten de werken aan de N451, tussen de rotonde van ’t Wit huis en de E34. Maar daar is volgens de oppositiepartij geen enkele inwoner van op de hoogte. “Niemand heeft iets gehoord over de werken en dat zal chaos veroorzaken als de werken starten”, zegt gemeenteraadslid Nico De Wert (N-VA). “De omleiding loopt ook over Meerdonk en Sint-Gillis-Waas, terwijl er nog geen enkele aankondiging staat. In het verleden is door omleidingen de Binnendijkstraat reeds omgevormd tot Binnenslijkstraat, omdat er geen gepaste maatregelen werden genomen.” “Het gemeentebestuur moet de verantwoordelijkheid niet doorschuiven in de schoenen van de aannemer of de gemeente Beveren”, gaf Daniëls nog mee.

LEES OOK. Ongelukkig geplaatst verkeerslicht op kruispunt zorgt voor verwarring: “Dit is gewoon onveilig”

Het gemeentebestuur benadrukt dat het in overleg is met de gemeente Beveren en ook extra aandacht zal schenken aan het bijhorende sluipverkeer. “Nu de start van de werken vastgepind is, zullen we de nodige signalisatie voorzien”, verduidelijkt schepen voor Mobiliteit Erik Rombaut (Groen). “Via sociale media en onze website zullen we eerstdaags verder communiceren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners