Later dit jaar gaat de volledige heraanleg van de N17 van start.© rr

Hinder door werken aan kruispunt N17 met Wolfstraat en Provincielaan

Puurs-Sint-Amands -

Vanaf maandag 6 februari zal een aannemer aanpassingswerken doen aan het kruispunt van de Dendermondsesteenweg (N17) met de Wolfstraat en de Provincielaan in Puurs-Sint-Amands. “De werken omvatten voornamelijk aanpassingen aan de fietspaden op de hoeken van het kruispunt en een vernieuwing van de verkeerslichteninstallatie”, duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Gedurende de werken gelden enkele verkeerswijzigingen.

Ward Bosmans

De werken gebeuren in twee fasen en duren ongeveer een maand. Op drie van de vier hoeken van het kruispunt van de Dendermondsesteenweg (N17) met de Wolfstraat en de Provincielaan in Puurs-Sint-Amands zal een aannemer aanpassingen uitvoeren. De fietspaden ter hoogte van het kruispunt worden heraangelegd in asfalt en plaatselijk uitgebogen. Aan de fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de Wolfstraat wordt de bestaande verharding in klinkers eveneens vervangen door asfalt.

Ook de verkeerslichten worden vernieuwd met onder andere nieuwe palen. “Met de nieuwe verkeerslichtenregeling wordt het kruispunt maximaal conflictvrij geregeld met onder andere ‘vierkant groen’”, vertelt minister Peeters. Bij ‘vierkant groen’ krijgen fietsers en voetgangers in alle richtingen tegelijk groen. Bovendien mogen fietsers in deze groenfase ook diagonaal het kruispunt oversteken. Fietsers en voetgangers dienen wel gebruik te maken van de drukknoppen aan de verkeerslichten om deze groenfase op te roepen.

Omleiding

De eerste fase van de werken staat gepland van 6 tot 27 februari. Tijdens die eerste periode is de Wolfstraat ook voor fietsers onderbroken. Zij volgen een omleiding via de Theo Andriesstraat en de Hof Ter Bollendreef (richting N17). De tweede loopt van 27 februari tot 7 maart. Tijdens de volledige periode van de werken blijft op de Dendermondsesteenweg (N17) steeds verkeer mogelijk in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. De Wolfstraat wordt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt met de N17. De Provincielaan wordt ter hoogte van het kruispunt enkelrichting gemaakt.

De omleiding naar de Dendermondsesteenweg langs de zuidkant van het kruispunt loopt via de Wachtingstraat en de Groenstraat. De Wachtingstraat wordt daarvoor tijdelijk enkelrichting gemaakt richting Groenstraat. Langs de noordkant volgt het gemotoriseerd verkeer in beide richtingen een omleiding via de Theo Andriesstraat. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners