Rieno Van Oost: “We blijven in de top vijf, maar de kloof wordt kleiner.”© Geert De Rycke

Voetbal 3de afdeling VV A Jong Lede - Avanti Stekene

Rieno Van Oost is vastberaden met Lede wat recht te zetten na schrale oogst: “We willen nog altijd in die eindronde raken”

Stekene -

Avanti Stekene is aan het nieuwe jaar begonnen met een één op zes. Daarmee doet de club even ‘goed’ als bij het begin van het seizoen. Ook toen pakte Stekene slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden.

Ivan Elegeert

“Het doelpunt in de slotminuut tegen Elene-Grotenberge zorgde voor een koude douche”, geeft trainer Rieno Van Oost toe. “We verloren niet één punt, maar in één keer drie punten. We kregen kansen genoeg om de wedstrijd te winnen. De voorbije wedstrijden scoorden we ook niet altijd even vlot. Maar uiteindelijk viel er altijd wel een doelpunt. Dit keer was dat dus niet het geval en dan weet je dat dit kan gebeuren. Zeker de manier waarop we dan het doelpunt tegen kregen, maakt het nog zuurder. Want die speler stond helemaal vrij in de zestien.”

“Van een thuis- of uitreputatie lig ik niet wakker”

De nederlaag tegen Elene-Grotenberge was meteen al het vierde verlies voor Stekene op eigen veld. De hoop om in de terugronde iets te doen aan de zwakke thuisreputatie zal dus voor later zijn. “Van een thuis- of uitreputatie lig ik niet wakker. Een voetbalveld is een voetbalveld. Waar dat ook ligt. Het doel blijft altijd hetzelfde: één goal meer maken dan de tegenstrever.”

Ondanks het verlies bleef Avanti wel in de top vijf. Met dank aan Hoger Op Kalken dat in Lede een 3-0 achterstand aan de rust alsnog kon ombuigen in een gelijkspel. Daardoor blijft de kloof met Kalken en Lede één en twee punten.

“We blijven in de top vijf, maar de kloof wordt inderdaad kleiner. Het zal sowieso knokken zijn tot het einde van het seizoen. Na dertig matchen zullen we de rekening maken. Maar aan onze ambitie verandert er niets. We willen nog altijd in die eindronde raken.”

Zondag trekt Avanti naar Jong Lede.

“Een heel lastige tegenstrever. Dat hebben we in de heenronde al ondervonden, toen we op eigen veld met 1-2 onderuit gingen. Onze kern is na nieuwjaar wel wat vergroot met de terugkeer van enkele spelers uit blessure. Maar intussen zijn we Dani Van Spittael weer kwijt en dreigt ook het schorsingsverhaal straks zijn tol te eisen. Toch mogen we ons ook daar niet achter verschuilen, want in deze fase van de competitie heeft elke ploeg daar wel mee te maken, of je nu Voorde, Drongen of Overijse bent. Overigens. En ik blijf er bij, dat er in deze reeks geen zogezegd zwakke ploegen zijn. Kijk maar naar de recente uitslagen”, besluit Van Oost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners