© atv

Brandweer evacueert kraanbestuurder met medisch probleem op 50 meter hoogte

Linkeroever -

Op een werf aan de Katwilgweg op Linkeroever heeft de Antwerpse brandweer vrijdagmiddag een kraanbestuurder bevrijd uit zijn cabine. De man kreeg op een hoogte van 50 meter een medisch probleem. Hij werd onder begeleiding van een MUG naar het ziekenhuis gebracht.

nelo

Rond 12.20 uur kreeg Brandweer Zone Antwerpen een oproep over een kraanbestuurder die onwel was geworden op een werf op Linkeroever. “De man kreeg een medisch probleem in zijn kraancabine op een hoogte van 50 meter en raakte niet meer beneden”, vertelt Kristof Geens, woordvoerder van BZA.

Het klimteam van BZA kwam ter plaatse, samen met de hoogtewerker van 50 meter. “In dit geval kon onze hoogtewerker er net bij. Het slachtoffer is dan ook via deze weg naar beneden gebracht. Onze klimmers zijn daarbij tot boven gegaan om de man veilig in de korf van de hoogtewerker te helpen”, legt Geens uit.

Binnen het uur was het slachtoffer weer beneden. De man is onder begeleiding van een MUG naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens de reddingsactie was de Katwilgweg aan de oprit Linkeroever afgesloten voor alle verkeer.

© cato

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV