© BELGA_HANDOUT

Koningin Mathilde bezoekt volgende week Mechelse Oxfam-winkel die 50 jaar wordt (net als zij)

Koningin Mathilde brengt op donderdag 2 februari een bezoek aan de Oxfam-Wereldwinkel in de Hoogstraat in Mechelen. De winkel viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, net als de koningin.

(edb)

Tijdens het bezoek van Mathilde zullen vrijwilligers vertellen over de rijke geschiedenis en de werking van de Oxfam-Wereldwinkel in Mechelen. Hare Majesteit de Koningin zal ook Eva Smets, Algemeen Directeur van Oxfam België, ontmoeten. De directeur zal haar aan de hand van koffie uit Congo en chocolade uit Ivoorkust vertellen hoe de wereldwinkel bijdraagt aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

In primeur zal tijdens het bezoek een special edition Women’s Hope-koffie geproefd kunnen worden. Deze koffie is het resultaat van een samenwerking tussen Oxfam en koffiecoöperatie Rebuild Women’s Hope, gelegen op het eiland Idjwi in het Kivu-meer in Congo. Deze coöperatie is gefocust op de verbetering van de positie van de vrouw. In Congo, maar in het algemeen in de koffiesector, is de positie van de vrouw uitermate slecht.

Tijdens het bezoek van de koningin, dat in de voormiddag plaatsvindt, is er geen toegang tot de winkel. Op donderdag opent de Oxfam-Wereldwinkel vanaf 12u de deuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners