De Herentalsebaan veiliger maken was een van de wensen van de inwoners van Viersel. Nu wordt er nog veel te hard gereden.© kma

Maandenlang verkeershinder voor heraanleg kruispunten Herentalsebaan

Viersel -

De gemeente Zandhoven start vanaf 20 februari met de bouw van twee ‘toegangspoorten’ om de kruispunten Venstraat-Watersportlaan en Parochiestraat-Vilderhaag veiliger te maken. Nu wordt er vaak veel te hard gereden, terwijl je er maar 50 km/u mag.

De poorten moeten het doorgaand verkeer vertragen ter hoogte van de bebouwde kom en veilige oversteekplaatsen realiseren. Fase 1, de heraanleg van het kruispunt Herentalsebaan-Watersportlaan-Venstraat, loopt van 20 februari tot 14 april. Het kruispunt is gedurende die periode volledig afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N14, Vierselbaan en Hofstraat.

Komende van de brug is er toegang tot de Watersportlaan mogelijk over rijplaten in de berm. Komende van het centrum Viersel is er geen toegang tot de Watersportlaan mogelijk. Via de carpoolparking kan je nog in de Venstraat geraken. Fietsers hebben doorgang, als ze afstappen.

Van 17 april tot 7 juni wordt het kruispunt Herentalsebaan-Parochiestraat-Vilderhaag heraangelegd. Ook dat wordt helemaal afgesloten. Het doorgaand verkeer moet omrijden via de N14, Vierselbaan en Hofstraat. De bewoners van de Vilderhaag kunnen via een onverhard deel van de Groene Weg en door een weiland rijden. De Parochiestraat bereik je via de Veerstraat. Fietsers hebben doorgang, mits afstappen. De timing kan nog wijzigen naargelang het weer.

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij de technische dienst via 03-410.16.36 of technischedienst@zandhoven.be.

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners