Yves Deruyter op Tomorrowland.© RR

Yves Deruyter stelt nieuw feestconcept ‘Rave’ voor in Ampere: “Positiviteit en goede vibes, daar draait het om”

Antwerpen -

Een tip voor wie zaterdagavond graag de dansvloer opzoekt: in nachtclub Ampere stelt de legendarische dj en producer Yves Deruyter ‘Rave’ voor. Het nieuwe feestconcept focust op een brede waaier van techno, gebracht door opkomend talent en gevestigde waarden.

“Eigenlijk is het heel eenvoudig: in september vorig jaar introduceerde ik het platenlabel YDR Records. Rave ligt in het verlengde daarvan. Geen retro dus, wel techno in de brede zin van het woord. Afhankelijk van het uur kan dat aan de harde kant zijn, maar even goed iets zachter. Hoe dan ook een goede sound, grave muziek”, vertelt Deruyter.

LEES OOK. ANTWERPEN LIVE. Dj Yves Deruyter stelt nieuw concept ‘Rave’ voor in nachtclub Ampere

Banner van het feest.© RR

Om de ravers aan het dansen te brengen, rekent de Antwerpenaar op gevestigde waarden en opkomend talent. “Voor eigen volk wil ik jonge artiesten de kans geven om een opening of slot te spelen. Dit weekend zijn dat Portex en Ever-L. Zij krijgen gezelschap van gevestigde waarden als Insider en de Duitse dj Klaudia Gawlas. Een topmadam die ik er heel graag bijheb.”

Torenhoge ambities

Volgens Deruyter draait het op Rave maar om twee dingen: positiviteit en goede vibes. “Dat probeer ik eigenlijk al jaren te doen, al ben ik nu echt ontzettend gemotiveerd om er iets van te maken.” De dj/producer steekt zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken: “Het is nog lang niet voorbij. Zo hebben we met Rave onze eigen stage op Ostend Beach, en ik verzeker je: houd je ogen open voor wat nog komen zal.”

Maar eerst de clubnacht in Ampere dus. En ook die lijkt meteen de goede richting uit te gaan. “De ticketverkoop loopt gesmeerd. Als er 700 à 800 opdaagt, ben ik dolgelukkig. Het mag vol staan, maar het moet gezellig blijven. Ik kijk er waanzinnig hard naar uit.” (lava)

facebook.com/yvesderuyterofficialpage/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners