Coach Jusuf (vijfde van links) tijdens een training.© Jan Brys

Vierdeprovincialer kreeg al meer dan honderd goals tegen maar blijft positief

Brasschaat -

Voetbalclub KSOC Maria-ter-Heide staat allerlaatste in vierde provinciale C met nul punten. Meer nog, de jonge ploeg incasseerde dit seizoen in 17 wedstrijden al 106 doelpunten. De doelman van de tegenpartij moest zich slechts twee keer omdraaien en dat was dan nog één keer na een owngoal van een eigen verdediger.

Alleen maar kommer en kwel, zou je dan denken. Quod non. De club blijft vooruit kijken en is dit seizoen al aan de derde coach toe. Paul Boeren die aan de competitie begon, hield het voor bekeken. Een ervaren speler nam over, maar hij moest afzeggen om professionele redenen. Enkele weken geleden trok de club de Bosniër Jusuf Jasarevic aan, een coach met bakken ervaring.

“Ik heb inderdaad al wat jaren als coach op de teller staan en wil hier graag helpen. Ik heb meteen ook enkele nieuwe spelers meegebracht. We zijn hen nu volop aan het inpassen. Omdat we in vierde provinciale uitkomen, kunnen we niet degraderen. Daarom werken we nu al volop aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen”, zegt Jusuf.

Kapitein Cédric Pellis wijst erop dat de sfeer binnen de club goed blijft. “Zondag scoorden we ons eerste echte doelpunt en dat deed deugd. We wisten dat we voor een moeilijk seizoen stonden, maar niet dat het zo zwaar zou worden. Maar we blijven in ieder geval positief. We hebben ook onze portie pech al gehad. Enkele spelers hadden af te rekenen met blessures en tijdens de examenperiode moesten we verschillende jongens missen.”

Sportief verantwoordelijke Rikki Verboven wil deze competitie afsluiten zonder één keer forfait te moeten geven. “Vorig seizoen diende we halfweg algemeen forfait te geven omdat we niet genoeg spelers meer hadden. Dat moeten we nu zien te vermijden. Punten pakken is zeer moeilijk, maar een 11-0 om de oren krijgen doet wel pijn. We trainen maar één keer per week, dat maakt dat we fysiek niet zo sterk zijn. In het laatste kwartier van de wedstrijd moeten we dat dan vaak bekopen. Een wedstrijd zoals vorig weekend op Donk waarin we wel met 8-1 verloren maar toch een keer konden scoren, geeft een beetje hoop. De komst van Jusuf is volgens mij eer belangrijk. Hij krijgt meer beleving in de ploeg. (janbrys)”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners