Erik Van Looy© npo

Nederlandse kijkers stellen zich vragen bij ‘foutje’ van Erik Van Looy in ‘De slimste mens’: “Waarom bij hem wel?”

Erik Van Looy heeft donderdag voor het eerst zijn opwachting gemaakt in de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’. Van een man die dat populaire quizprogramma bij ons al bijna 20 jaar presenteert, zou je misschien mogen verwachten dat hij de regels kent, maar toch ergerden sommige Nederlandse kijkers zich aan een ‘foutje’ van onze landgenoot.

jvh

Volgens verschillende Twitteraars zegt Van Looy namelijk steeds foutief ‘stop’ als hij een antwoord niet weet, terwijl hij reglementair eigenlijk ‘pas’ zou moeten zeggen. Dat presentator Philip Freriks Van Looy daar niet op aanspreekt, ergert sommige kijkers ook. “Waarom stopte zijn tijd zonder dat hij ‘pas’ zei, terwijl dat bij Cindy (Hoetmer, een schrijfster, red.) een paar afleveringen geleden nooit gebeurde? Haar tijd bleef altijd lopen tot ze ‘pas’ zei”, aldus een twitterende kijker.

LEES OOK. Erik Van Looy is kandidaat in ‘De slimste mens’ in Nederland: “Ik heb gevraagd of ik onnozel mocht doen. Ik heb me niet ingehouden” (+)

Van Looy wist de aflevering, al dan niet reglementair, wel te winnen, en mag naar de volgende aflevering. Tot vreugde ook van veel andere – minder neurotische – kijkers van de quiz, want zijn verhalen vallen wel in de smaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER