Johan Yangassa, hier enkele seizoen geleden nog in het shirt van Pepingen-Halle.© GEERT TRESIGNIE

Voetbal 3de afdeling VV A Eppegem

Johan Yangassa gelooft dat het nog goedkomt met rode lantaarn Eppegem: “Maar als we onze kansen op het behoud gaaf willen houden, kunnen we zondag toch maar beter winnen”

Met wedstrijden tegen Voorde-Appelterre en Tempo Overijse, toevallig de nummers een en twee in de stand, begon Eppegem 2023 zoals verwacht met een nul op zes. Zondag op bezoek bij Elene-Grotenberge hopen de troepen van Entonjo Pashaj toch iets te rapen.

Bart Devaere

Eppegem kan voor de trip naar Oost-Vlaanderen opnieuw rekenen op Johan Yangassa. Na een aanslepende achillespeesblessure, opgelopen vorig seizoen in december, was de Brusselaar lange tijd out. Zo stond de 32-jarige centrale verdediger afgelopen weekend tegen Overijse pas voor de tweede keer dit seizoen in de basis. Yangassa, die er met Union, Willebroek, Wijgmaal (twee keer zelfs), Sterrebeek, Pepingen-Halle, Kampenhout, Geel en nu Eppegem toch al wat clubs heeft opzitten, behoudt het vertrouwen dat het goedkomt met zijn ploeg.

Union-fan

“Het is nu niet bij de twee topploegen dat we onze punten moeten gaan halen”, zegt Yangassa, die in al die tijd een fervent supporter van Union, de club uit zijn jeugd, is gebleven. “Als je ziet met welk lef we tegen die twee topploegen gespeeld hebben, dan laat dat het beste verhopen voor de toekomst. De laatste vier ploegen staan op een zakdoek bij elkaar en zondag trekken we naar de ploeg die daar net boven staat. Elene-Grotenberge wordt dus een erg belangrijke partij. Als we onze kansen op het behoud nog enigszins gaaf willen houden, zouden we daar moeten gaan winnen. Door de afwezigheid van Milan Barbieux (geblesseerd) en Julian Verbesselt (geschorst) speelde ik tegen Overijse samen met Niels Van Delm in het hart van de defensie. We hebben een hele match haast niets weggegeven, na de wedstrijd was ik dan ook blij met mijn persoonlijke prestatie. Als een van de jongere gasten terugkomt, kan ik ook een rijtje hoger op het middenveld spelen. De trainer zet maar waar hij me nodig heeft.”

Of Yangassa volgend seizoen bij Eppegem blijft, is nog geen uitgemaakte zaak. “Ik ben recent verhuisd, maar dat staat een verlengd verblijf in Eppegem in principe niet in de weg. Er is nog niet gepraat, dus ik laat het nog even op me afkomen. Eerst hebben we zondag nog een belangrijke afspraak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners