Sabina Vandeweyer tijdens de boerenmanifestatie.© Jan Brys

Landbouwers blijven na overleg achter met veel onduidelijkheden

Brasschaat -

Met een grote manifestatie waaraan 200 landbouwers met 124 tractoren deelnamen wilden de boeren uit het noorden van de provincie duidelijk maken dat ze zich ernstige zorgen maken over de plannen die er zijn voor een Nationaal Park. “Onze standpunten werden gehoord maar duidelijke antwoorden op onze vragen kregen we niet”, zo klinkt het.

De boeren zaten lange tijd samen met onder meer Martin Groffen van het Nationaal Park. Die ijvert voor de erkenning van de Kalmthoutse Heide als Nationaal Park. Na afloop bleven de landbouwers wel achter met grote bezorgdheden.

“Eigenlijk hebben we onze standpunten al een jaar geleden overgemaakt maar er werd niet geluisterd. Nu wel, maar we zitten toch nog met veel onduidelijkheden. Vooral als het gaat om de inkleuring van de gebieden voor het park. Eigenaars van die gronden zijn niet altijd op de hoogte gebracht. Dat gebeurde zonder dialoog”, zeggen Sabina Vandeweyer van Landelijke Toekomst en Koen Lommelen van de Boerenbond.

“We vergelijken het graag met het nationaal park De Hoge Kempen. Daar is er overleg geweest en zien we een groter draagvlak. Dat is er hier niet. We missen echt het vertrouwen. Het is goed dat onze standpunten zijn gehoord, maar er is nog niets opgelost.” (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners