De oude tegelfabriek wordt een woonproject.© Ward Bosmans

Dak oude Tisseltse Tegelfabriek stort in door storm: gebouw moet deels gesloopt worden

Tisselt -

De harde wind van vorige week zorgde ervoor dat een gedeelte van het dak van de Tegelfabriek Emmanuel Rottiers in Tisselt (Willebroek) is ingestort. Via een burgemeestersbesluit wordt nu de sloop goedgekeurd van het ingestorte gedeelte wegens gevaar voor omwonenden en passanten.

Ward Bosmans

Nadat intercommunale Igemo, die het gebouw beheert, op 18 januari melding had gekregen van de gedeeltelijke instorting werd meteen een stabiliteitsingenieur aangesteld. Die stelde vast dat er dringende sloopwerken nodig zijn omdat de dakstructuur onstabiel is en er nog een verdere instorting dreigt.

Een gedeelte van het dak is ingestort.© rr

“Gezien de instabiliteit van de structuren heeft de gemeente Willebroek beslist om over te gaan tot het nemen van een burgemeestersbesluit”, zegt Eddy Bevers (N-VA), burgemeester van Willebroek. “Dat besluit bepaalt dat Igemo wegens het acuut gevaar voor omwonenden en passanten met spoed dient over te gaan tot sloop van de delen van de Tegelfabriek die onstabiel zijn. Deze beslissing wordt vandaag, donderdag, nog uitgehangen.”

Gedeeltelijk bescherm

De Tegelfabriek, waar in de toekomst een woonproject komt, is gedeeltelijk beschermd als onroerend erfgoed. Die delen werden in een vorige fase gelukkig al onder handen genomen tijdens instandhoudingswerken. Ze bleven gevrijwaard van schade. Igemo zegt zo snel mogelijk werk te maken van een plan van aanpak voor de sloop en de buurtbewoners te informeren over dat traject.

Igemo wil samen met de gemeente Willebroek van de Tegelfabriek een plaats maken waar verleden en heden elkaar ontmoeten. De bedoeling is om een plek te creëren waar het fijn wonen is én waar tegels deel uitmaken van het dagelijkse leven. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners