De speurders vonden in juli 2020 in een hoeve op Asselbergen in Arendonk een gigantisch drugslabo.© ema

Nederlander krijgt zeven jaar cel voor betrokkenheid bij gigantisch drugslabo

Arendonk

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 53-jarige man uit het Nederlandse Leusden tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor zijn betrokkenheid bij een groot drugslabo met 550.000 xtc-pillen aan Asselbergen in Arendonk.

Bij een inval op 15 juli 2020 vonden de speurders in een hoeve met achterliggende stallen op Asselbergen in Arendonk een immens drugslabo met een gigantische hoeveelheid xtc-pillen.

In het drugslabo lag voor 192 kilogram aan pillen of in totaal liefst 550.000 tabletten xtc. Daarnaast vond de federale gerechtelijke politie 26,7 kilogram crystal meth-kristallen. Daar kunnen 166.000 zakjes MDMA van gemaakt worden. Verder werden ook grondstoffen voor de productie van ketamine aangetroffen. In de boerderij stonden drie tabletteermachines en een verpakkingsmachine.

De politie kwam toen ter plaatse na enkele meldingen vanuit de buurt. Buurtbewoners vonden het verdacht dat er geregeld auto’s met Nederlandse nummerplaat stonden, terwijl er officieel niemand was ingeschreven.

Dennis V.D. (53) uit het Nederlandse Leusden is voor zijn betrokkenheid bij het drugslabo veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar. Enkele kompanen werden eerder ook al veroordeeld tot gelijkaardige straffen.(bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners