© Maanrock

26e editie van Maanrock telt opnieuw drie dagen: Bart Peeters eerste grote naam op affiche

Voor wie van Maanrock houdt, is er bijzonder goed nieuws. Ook dit jaar telt het Mechelse festival drie volwaardige festivaldagen. Het experiment met een vrijdagprogramma op de Grote Markt voor de 25ste verjaardag krijgt dus een vervolg. De organisatie maakt meteen ook bekend welke grote naam die vrijdagavond zal kleuren. Dat is niemand minder dan Bart Peeters.

(wvb)

De verjaardagseditie van Maanrock was er eentje om niet snel te vergeten. Het breed muzikaal aanbod op de verschillende locaties lokte vorig jaar een recordaantal bezoekers. Voor de eerste keer startte het festival al op vrijdag op de Grote Markt, wat een schot in de roos was. Voorheen startte Maanrock telkens met een vrijdagavondprogramma op de zijpodia, zoals het Feestpodium op de IJzerenleen.

Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, vertelt waarom de vrijdagavond op de Grote Markt een blijver is. “Vrijdag is eigenlijk een ideale dag om naar Maanrock af te zakken. Je kan de werkweek feestend afsluiten en je dan rustig klaarmaken voor de volgende Maanrock-dag. Ook voor de horeca is die extra dag Grote Markt een goede zaak. Dat bleek vorig al. Maanrock is de voorbije jaren gegroeid, maar we willen het aangenaam houden voor onze bezoekers. De derde dag Grote Markt gaat daarbij helpen.”

Horeca Mechelen reageert opgetogen op het nieuws. “Deze definitieve beslissing kunnen we alleen maar toejuichen. Vorig jaar was voor ons ook een succes. Maanrock lokt veel volk en alle extra omzet is welkom na de voorbije drie horrorjaren voor onze sector”, aldus Christian Michiels, voorzitter Horeca Mechelen en zaakvoerder bij restaurant Cosma.

Bart Peeters en De Ideale Mannen

De Maanrockorganisatie lost al meteen een eerste grote naam. Op vrijdag 25 augustus bestijgt Bart Peeters het podium samen met zijn band De Ideale Mannen. De zanger speelde al eerder in 2004, 2007 en 2015 op het Mechelse festival.

“Net als vorig jaar met Willy Organ, CPEX en Clouseau mikken we vrijdag telkens op een gevarieerde programmatie. De eerste naam kunnen we alvast verklappen. Bart Peeters zal dus onze headliner zijn. Daarmee is meteen aangetoond dat Maanrock echt drie volwaardige dagen zal tellen”, besluit Calvo.

Het festival loopt van vrijdag 25 augustus tot 27 augustus 2023.

www.maanrock.be, Instagram: maanrock_official, Facebook: MaanrockMechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners