© rtv

Lokaal bestuur introduceert zone 50 in vijftien noordelijke straten

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse voert in de straten ten noorden van het kanaal Dessel-Schoten en ten westen van de Merksplasseweg een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur in. “Zo ontstaan verkeersluwe mazen waar het veilig is voor voetgangers en fietsers”, zegt schepen Isabelle Druyts (CDE-Vlim.be).

Bart Van den Langenbergh

De gemeenteraad van Beerse keurde de invoering van een zone 50 goed in vijftien straten ten noorden van het kanaal, met uitzondering van de Merksplasseweg, Polendam en Rijkevorselseweg. Het gaat om de straten Absheide, Biehal, Blakheide, Duivenhoek, Ginnekenshoek, Koloniedijk, Lage Heide, Lemmerstraat, Keizershof, Ketelaarstraat, Meergoorstraat, Nijverheidsstraat, Ossenweg, Vogelenzang en Vossenbrugstraat. In de Lange Kwikstraat, Korte Kwikstraat en Heldenweg geldt al een snelheidslimiet van vijftig per uur en in de Heidestraat is de snelheid beperkt tot dertig kilometer per uur.

“In de straten ten noorden van het kanaal Dessel-Schoten en ten westen van de Merksplasseweg geldt momenteel grotendeels een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur”, zegt Isabelle Druyts (CDE-Vlim.be), schepen van Mobiliteit in Beerse. “In de loop van het voorbije jaar ontving het bestuur meldingen van overdreven snelheid, zwaar verkeer dat het doorrijverbod negeert en van sluipverkeer. Bij de bewoners leeft de vraag om de snelheid verder te beperken en meer aandacht te besteden aan de zwakke weggebruiker.”

Verkeersluwe mazen

Voor de gemeente is deze zone in het mobiliteitsplan ingekleurd buitengebied waar een snelheidsregime van vijftig kilometer per uur aangewezen is. “De Merksplasseweg (N132), Polendam en de Rijkevorselseweg zijn belangrijke verbindingswegen waarlangs we ook doorgaand en vrachtverkeer willen laten rijden”, aldus Isabelle Druyts. “In de woongebieden, die mazen vormen tussen deze verbindingswegen, willen we het doorgaand verkeer maximaal beperken. Zo ontstaan verkeersluwe mazen waar het aangenaam en veilig is voor voetgangers en fietsers.”

In augustus vorig jaar voerde het lokaal bestuur in de buurt al een tonnagebeperking in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen