© ATV

Documentaire ‘Mees, Mister Antwerp’ gaat in première op de Bosuil: “Hier mag de hele club trots op zijn”

Antwerpen -

In het auditorium van het Bosuilstadion is donderdagavond de documentaire ‘Mees, Mister Antwerp’ over clublegende Vic Mees in première gegaan. Een knappe montage van 50 minuten biedt een inkijk in een van de meest impressionante carrières uit de Antwerpse voetbalgeschiedenis. De productie van RAFC Media werd op luid applaus onthaald door familie, vrienden en levenslange supporters van de club. “Iemand als Vic krijgen we hier nooit meer te zien. Een man van uitzonderlijk talent op alle vlakken”, klonk het na afloop.

LEES OOK. Mister Antwerp 10 jaar na overlijden nog lang niet vergeten: “Als Vic Mees vandaag voetballer was, hij had dezelfde status als Kevin De Bruyne”

“Ik ben sprakeloos, en ik verzeker je, dat gebeurt niet vaak. Het is een enorm mooi cadeau, een prachtig en correct eerbetoon aan onze vader. We zijn ontroerd en gepakt door wat we hebben gezien.” Elisabeth en Vic Jr. Mees laten er geen twijfel over bestaan: de documentaire over het leven van clublegende Vic Mees is meer dan de moeite waard.

Louis Lambert met Elisabeth en Vic Jr. Mees.© Victoriano Moreno

In slechts 50 minuten tijd schetst maker Quinten Van Hoecke een knap en volledig beeld van de carrière van de voormalige chouchou van The Great Old. Een aaneenschakeling van leuke anekdotes van kameraden en familie, lofzangen over zijn sportieve kunsten en fijne achtergrondinformatie maken ‘Mees, Mister Antwerp’ tot een aangenaam schouwspel.

Quinten Van Hoecke, het brein achter de docu.© Victoriano Moreno

LEES OOK. De kolenhandelaar die de Gouden Schoen won: de negen gedaantes van Antwerp-legende Vic Mees

Dat vindt ook Louis Lambert, goede kameraad van Mees en tevens de enige nog levende telg van de kampioenenploeg van 1957. “Humor, emotie en seriositeit, alles zat erin. Het mocht niet veel langer duren of er zouden tranen rollen. Het doet me plezier om de documentaire te zien. Wanneer hij straks online verschijnt, ga ik ongetwijfeld nog tientallen keren genieten.”

De docu werd voorgesteld in het auditorium van de club.© Victoriano Moreno

Ook Michel Schepers, auteur van het gelijknamige boek, is onder de indruk. “Quinten heeft er een fantastisch geheel van gemaakt. De combinatie van interviews en authentieke beelden doen het voor mij. Hier kan de hele club trots op zijn. Vic Mees was een man van uitzonderlijk talent op alle vlakken. Dat besef je maar al te goed bij het zien van de beelden. Iemand als Vic zullen we hier nooit meer zien.”

De volledige documentaire is sinds donderdagavond te zien op het YouTubekanaal van Antwerp. (lava)