Hulpdiensten raken moeilijk tot bij ongeval op E313 in Ranst door gebrekkige reddingsstrook

Ranst -

Op de E313 richting Antwerpen is donderdagavond ter hoogte van Ranst een ongeval gebeurd. De hulpdiensten rukten uit, maar konden maar moeilijk de plaats van het ongeval bereiken door een gebrekkige reddingsstrook. Gelukkig raakte niemand gewond.

jtp

Het ongeval gebeurde iets na 18 uur. “Ter hoogte van Ranst kwamen vier wagens met elkaar in botsing. Er was enkel materiële schade, niemand raakte gewond”, bevestigt woordvoerder Sandra Eyschen van de federale politie. Door het ongeval waren de uiterst linkse rijstrook en de busstrook versperd.

De brandweer ging ter plaatse om de brokstukken op te ruimen, maar raakte maar moeilijk ter plaatse. Onze collega ter plaatse stelde namelijk vast dat er lange tijd van een reddingsstrook weinig tot geen sprake was. Eenmaal de eerste brandweerwagens dan toch ter plaatse waren, gingen de meeste automobilisten opnieuw zij aan zij staan op de snelweg. Wat uiteraard niet de bedoeling is.

Omstreeks 19.30u was het ongeval afgehandeld kon en de rijbaan helemaal vrijgegeven worden. Het ongeval veroorzaakte tijdelijk wel de nodige wachttijden richting Antwerpse Ring, waar het ook vandaag opnieuw een hele dag druk was door de werken aan het viaduct van Merksem.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners