Door de cyberaanval kunnen abonnementen niet worden gecontroleerd in de stedelijke zwembaden.© Patrick De Roo

Gratis zwemmen in Antwerpen door cyberaanval

Antwerpen -

De cyberaanval op de stad Antwerpen heeft één voordeel: wie gaat zwemmen in de stedelijke zwembaden, kan dit gratis. Dat gaat waarschijnlijk nog wel even zo blijven. “Het is nog koffiedik kijken wanneer het systeem weer zal werken”, zegt schepen van Sport Peter Wouters (N-VA).

Sacha Van Wiele

Een aantal systemen om bijvoorbeeld het klantenbestand en de abonnementen te raadplegen en de poortjes te openen, is buiten dienst. Zwemmers kunnen daarom volgens ATV al bijna twee maanden gratis een duik nemen in de stedelijke zwembaden.

“De stedelijke informaticadienst Digipolis werkt voort aan het technische luik en een tussentijdse oplossing”, zegt Wouters. “Het is koffiedik kijken wanneer die er zal zijn.” Hoe groot het financieel verlies is voor de stad Antwerpen nu zwemmers niet moeten betalen, kan de schepen niet zeggen.

Bij een eerste raming over de financiële gevolgen van de cyberaanval op de stad werd gesproken van 70 miljoen euro. Zo konden ook een tijdje geen parkeerretributies worden uitgeschreven of mensen worden beboet die met een vervuilende wagen de lage-emissiezone inreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters