Minister stuurt federale politiereserve naar Antwerpse haven om strijd met drugsmaffia aan te binden

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en de federale politie gaan politiemensen van de federale reserve in Brussel inzetten in de haven van Antwerpen, in de strijd tegen de drugsmaffia. Dat is ons bevestigd door de federale politie.

Dirk Coosemans, Joris van der Aa en Sacha Van Wiele

“Hierdoor wordt het aantal ploegen dat ’s nachts op het terrein aanwezig is meer dan verdubbeld”, zegt de woordvoerster van de federale politie. “De bedoeling is om per 24 uur zo’n twintigtal mensen van de federale reserve in te zetten, meestal dus ’s nachts. De oplossing is tijdelijk en de uiteindelijke bedoeling is om de scheepvaartpolitie in Antwerpen te versterken. Intussen zorgt de Federale Reserve voor meer zichtbare aanwezigheid van de politie op het haventerrein.”

Joery Dehaes van de vakbond ACV is kritisch. “Er worden gaten getrokken om andere gaten te vullen. De federale reserve moet optreden in plotse nood en bij plotse calamiteiten. Wat als er nu elders iets gebeurt? Dan is er geen reserve beschikbaar. Dit is geen structurele oplossing.”

De Wever hoopt op meer

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert positief, maar blijft hopen op meer. “Elke versterking is welkom, maar we zijn in blijde verwachting van het door de premier beloofde havenkorps en de volgens ons 350 noodzakelijke politiemensen op het terrein – naast 150 bijkomende federale gerechtelijke rechercheurs – om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit ernstig te kunnen beginnen voeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen