© JAA

Schotense senioren nu al bezig met lokale verkiezingen 2024

Schoten -

Bij de verkiezingen van 2018 34,79% van de kiesgerechtigde Schotenaren 60-plussers waren. Een studie heeft uitgewezen dat voor de komende verkiezingen dit percentage zal oplopen tot 37,77%. Hun mening en stem kunnen dus doorslaggevend zijn. Die wetenschap heeft de Senioren adviesraad nu al aan het werk gezet.

“Let wel: de opkomstplicht voor de verkiezingen van 2024 is niet langer van toepassing. Wij bevelen jullie aan om van dit recht gebruik te maken”, aldus Maria De Belder, de voorzitter van de Senioren Adviesraad (SAR), die bij de organisatie de hulp kreeg van gemeentelijk senioren- en gezondheidsconsulent Laura Kerkhofs.

De seniorenadviesraad werkt een voorstellenpakket of memorandum uit en om de inhoud daarvan te bepalen, riep de SAR onlangs de Schotense senioren samen voor een brainstorm. Tientallen generatiegenoten gingen op dat voorstel in en kwamen samen in ’t Dorp.

Er werd van gedachten gewisseld over de noden inzake gezondheid, wonen, mobiliteit en communicatie. “De SAR staat los van elke politieke binding en wij zullen dat ook blijven behouden”, aldus Maria De Belder. “We zullen er bij alle politieke partijen op aandringen om, bij het opstellen van hun verkiezingsprogramma, rekening te houden met de voorstellen die wij hen als SAR bezorgen.”(jaa)

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners