Vijf standaarddansen worden zondag uitgevoerd op de dansvloer: Engelse wals, tango, Weense wals, slow-fox en quickstep. En vijf latindansen: chachacha, samba, rumba, paso doble en jive.© Denis Van der Zalm

Honderd dansers doen de tango en de chachacha op Midwinter Cup in Arendonk

ARENDONK -

In danszaal DanZation in Arendonk vindt zondag een grote selectiewedstrijd voor de Vlaamse en Belgische danskampioenschappen. Zowel kinderen van 6 jaar als ervaren senioren, zowel koppels als solodansers, nemen het tegen elkaar op in twee populaire dansdisciplines: standaarddansen en latin.

Eddy Meulemans

“In beide categorieën doen de deelnemers telkens vijf dansen”, zegt Jolien Jacobs van Danssport Vlaanderen. “In de standaarddiscipline gaat het om Engelse wals, tango, Weense wals, slow-fox en quickstep. In latin zijn dat chachacha, samba, rumba, paso doble en jive.”

Meer dan honderd dansers doen mee aan de Midwinter Cup in Arendonk. De wedstrijd vindt plaats in danszaal DanZation in de Brulen in Arendonk van 10.30u tot 18.20u. Toegang: 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen van 6 tot 13 jaar. (ema)

www.danssportvlaanderen.be

De wedstrijd vindt plaats in de vroegere dansclub Baila, die nu DanZation heet.© Denis Van der Zalm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners