De KSA van Westmalle beet de spits af, in de sneeuw nog wel.© gemeente Malle

Burgemeester en schepenen spelen met KSA in sneeuw en gaan elke maand dit jaar activiteit met kinderen of jongeren doen

Malle -

Nu het jaarthema Jong in Malle is, engageert het college van burgemeester en schepenen zich om elke maand deel te nemen aan een activiteit met en voor kinderen en jongeren in Malle. De KSA van Westmalle kreeg als eerste bezoek tijdens haar spelnamiddag.

Ook het college van burgemeester en schepenen duikt dit jaar mee in het bad van het jaarthema Jong in Malle. Onder de noemer ‘De 12 werken van het college van burgemeester en schepenen’ engageren de collegeleden zich om elke maand deel te nemen aan een activiteit met en voor kinderen en jongeren in Malle. Afgelopen weekend beten ze de spits af met een spelnamiddag met de KSA Westmalle.

Malle is de volgende zes jaar officieel een kindvriendelijke gemeente.

“Als schepencollege willen we ons graag laten onderdompelen in de leefwereld van jongeren”, zegt Elisabeth Joris (DBM), schepen voor jeugd. “Kleine kinderen, grotere kinderen, jongeren en 18-25-jarigen: alle categorieën van jongeren komen aan bod. Onze avonturen kan je volgen op de Instagrampagina @JonginMalle.”

Op zaterdag 21 januari trapten de collegeleden hun 12 werken af met een spelnamiddag met de KSA van Westmalle. Tijdens een aantal spelletjes in de sneeuw leerden de leden van de KSA de collegeleden kennen en omgekeerd. Intussen ligt ook het programma voor februari en maart al vast. “Volgende maand gaan we meedraaien bij kinderopvang Pinkeltje Oost en in maart trekken we naar de bibliotheek waar we tijdens de jeugdboekenmaand zullen voorlezen aan leerlingen van de lagere scholen”, vertelt Wouter Patho (N-VA), schepen voor welzijn.

Later dit jaar staan er onder meer nog volgende werken van het college op de planning: mee tappen op een jongerenfuif, mee fietsen van en naar school, mee spelen op de buitenspeeldag en de handen uit de mouwen steken op de Dag van de Jeugdbeweging. “Om ons programma te vervolledigen zijn we nog op zoek naar een aantal extra jeugdactiviteiten”, zegt burgemeester Sanne Van Looy (N-VA).

Heb je een leuk idee of voorstel? Laat het weten via jeugd@malle.be

www.malle.be/activiteiten-jonginmalle.

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners