Schepen Brigitte Quick (CD&V) en raadslid Steff Nouws op de nieuwe tijdelijke, maar veiliger fietsostrade in Wildert.© Gemeente Essen

Veiliger fietsen langs station in Wildert: niet langer manoeuvreren tussen geparkeerde wagens

Essen -

De fietsostrade in de stationsomgeving in Wildert is verlegd van de stationsparking meer naar de nieuwbouw. Dat is ongeveer de plek waar die vroeger liep, voor de heraanleg van het stationsplein. Deze nieuwe route is veiliger voor de fietsers.

De gemeente werkt enkele jaren aan een nieuwe stationsomgeving in Wildert. Aanleiding was de bouw van een nieuw woonproject. Hierin zijn een apotheker, kinesist en verschillende gezinnen gehuisvest. De nieuwbouw is intussen volledig afgewerkt. Echter, bij de start ervan werd de fietsostrade tijdelijk verlegd naar de parking.

“Dit was alles behalve ideaal, maar er waren helaas geen andere mogelijkheden”, geeft schepen van Mobiliteit Brigitte Quick (CD&V) aan.

“Bouwheer en gemeente maakten meteen plannen om het plein her in te richten. Bewoners, fietsers van de fietsostrade en treinreizigers kregen er elk een eigen plek. Jammer genoeg trok de NMBS een streep door de plannen”, weet Steff Nouws (CD&V), gemeenteraadslid en inwoner van Wildert.

“Hoewel dit eerst wel mondeling was overeengekomen, kon NMBS toch niet akkoord gaan met de plannen. Dit vertraagde de volledige herinrichting. De onveilige situatie bleef zo bestaan en een oplossing drong zich dus op.”

Moderne stationsomgeving

Schepen Brigitte Quick knoopte gesprekken aan met de verschillende actoren en bereikte een oplossing op korte termijn: de fietsostrade verleggen naar de plaats waar deze vroeger ongeveer ook lag, tussen het bouwproject en de parking. “Zo komen de verschillende gebruikers ervan niet meer rechtstreeks in conflict. De klinkerwerken zijn klaar en op korte termijn wordt de signalisatie nog aangepast. Fietsers moeten niet meer manoeuvreren tussen de wagens op de parking.”

Achter de schermen wordt er intussen hard gewerkt aan de volledige herinrichting van het plein. De parking wordt helemaal heraangelegd en treinreizigers geraken makkelijker op het perron. “Deze werken worden samen met de wegenwerken in de Sint-Jansstraat uitgevoerd. De inwoners van Wildert kunnen dus uitkijken naar een nieuwe, moderne stationsomgeving”, belooft de schepen. (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners