Schepen voor Welzijn Sumati Adriaensen uit Kasterlee staat bij de bib-vrijwilligers Jan Borghs en Leon Plovie.© RR

Bib aan Huis neemt nieuwe start: “We willen de drempel naar de bibliotheek verlagen”

Kasterlee -

Het project Bib aan Huis in Kasterlee verbreedt vanaf februari de doelgroep. Iedereen die moeilijk de weg vindt naar de bibliotheek, kan een vrijwilliger met een pakketje boeken laten langskomen.

Het gemeentebestuur van Kasterlee ging in 2010 van start met Bib aan Huis. Het project was oorspronkelijk bedoeld voor minder mobiele inwoners die moeilijk in de bibliotheek geraken. Daarna werden ook boekenpakketten aan de woonzorgcentra en de lokale onthaalouders bezorgd.   

Kasterlee wil nu het oorspronkelijke concept nieuw leven inblazen. De originele doelgroep wordt uitgebreid naar ‘burgers met een afstand tot de bibliotheek’. “Dit kunnen nog steeds minder mobiele inwoners zijn, maar ook senioren, kansarme gezinnen, anderstaligen of anderen die een fysiek bezoek aan de bibliotheek als moeilijk ervaren”, vertelt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Bibliotheken in Kasterlee. “Met deze aanpak hopen we de drempel naar de bibliotheek verlagen.”

Bib aan Huis heeft ook een sociale functie in de gemeente Kasterlee. “Het bezoek van onze vrijwilligers is meer dan enkel een pakjesdienst. Deze sociale contacten kunnen ook een bijdrage leveren om de eenzaamheid te doorbreken,” vertelt Sumati Adriaensen (CD&V), schepen voor Welzijn in Kasterlee.

Een kennismakingsgesprek of een aanvraag voor een pakket kan steeds gebeuren in een van de drie bibliotheken. (bvdl)

bibliotheek@kasterlee.be, 014.85.00.11

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners