Paddenschermen worden opgesteld.© Natuurpunt Schijnbeemden

Paddenoverzet start maandagavond

Schilde -

Gemeentearbeiders zijn begonnen met het plaatsen van de schermen in De Pont bij het Schildehof. Op maandag 30 januari worden de emmers ingegraven. De harde kern zal diezelfde avond meteen in gang schieten om padden en andere amfibieën te helpen bij het oversteken.

Rond de jaarwisseling hebben we twee weken met warmer weer gehad. Hierdoor liepen er links en rechts al wat amfibieën rond. Daarna volgde opnieuw een koude periode met nachtvorst.

“Voor begin februari worden minima tussen 2 en 5 graden Celsius voorspeld zonder regen”, weet plaatselijk paddenmeester Lode Rubberecht van Natuurpunt Schijnbeemden. “Niet bepaald paddenweer dus, maar zo krijgen we wel de voorhoede te pakken als het weer ineens omslaat.”

Wie graag mee padden en salamanders helpt overzetten is vanaf maandag 30 januari om 19 uur welkom op de parking van de Orangerie, De Pont 45 in Schilde. Laarzen, zaklamp, fluorescerende kleding of een fluohesje zijn belangrijk om zelf bij te hebben. Vroeger dan het overzetuur amfibieën overzetten en dieren overzetten zonder de aantallen door te geven aan de verantwoordelijke, zijn uit den boze. (jaa)

© Natuurpunt Schijnbeemden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners