Steeds meer scholen krijgen aan avontuurlijke speelplaats zoals hier in Gierle.© Bart Van den Langenbergh

Ontharding speelplaats roept vragen op: “Beetje vuil weegt niet op tegen voordelen”

Grobbendonk -

Gemeenteraadslid Carine Geyselings (Voouit) heeft tijdens de gemeenteraad in Grobbendonk vragen gesteld over de ontharding van de speelplaats in de gemeentelijke basisschool Klim-Op. De werken daarvoor zijn momenteel aan de gang en Geyselings heeft een paar bedenkingen opgevangen.

De raadslid vermoedde dat het nog niet zo gek lang geleden is dat werd geïnvesteerd in de aanleg van de speelplaats. Nu verdwijnt een deel van de verharding. “Het aanleggen van een onderharde zone gaat er ongetwijfeld ook voor zorgen dat de kinderen onder meer via hun schoenen veel meer vuil het gebouw en de klassen gaan mee binnen brengen.”

Niet alle leerkrachten zouden daar gelukkig mee zijn. “En gaan er nu ook extra poetsuren moeten voorzien worden om alles schoon te houden?”, vraagt Carine Geyselings zich af. Het raadslid is zelf ook directeur van een basisschool.

Schepen van Onderwijs Brent Wouters (GiB) ziet geen enkel probleem. “Een beetje vuil weegt niet op tegen de voordelen die de combinatie van een verharde met een avontuurlijke speelplaats biedt. Volledig betonnen speelplaatsen zijn overal passé.” Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) voegde er nog aan toe dat er minder pestgedrag wordt vastgesteld op scholen waar meer groen aanwezig is. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners