© Joris Herregods.

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik sta heel de dag in de geur van zoete wafels”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Jeanne Dresse (20).

Rebecca Van Remoortere

“Ik kom uit Waals-Brabant en studeer aan de Antwerpse Academie, waar ik koos voor grafische vormgeving. De opleiding is fantastisch omdat ze zo multicultureel is. Ik zit bij mensen uit Azië, Europa en Amerika in de les. Het is een leuke klas. Ik ga binnenkort bij iemand op bezoek in Amsterdam. Ik zou ook graag de studenten die van verder komen graag in hun thuisland gaan bezoeken, maar daar heb ik momenteel geen geld voor.”

“Ik moet werken om mijn appartement in Antwerpen te betalen dus daarom sta ik hier achter het wafelkraam in het station. Ik vond deze job door een affiche in het station en ben meteen begonnen. En nu sta ik heel de dag in de zoete geur van wafels. Voor jullie is dat misschien een goeie geur, maar ik neem ’s avonds direct een douche want ik ben die geur echt beu dan.”

“Het is een leuke job want ik kan gewoon blijven staan en moet niet van de ene naar de andere kant rennen. Ik hoor hier ook veel verschillende talen. Ik ben gepassioneerd door talen en wil zelf ook Nederlands verder oefenen. Het is druk, studeren en werken tegelijk, maar ik ben heel zelfstandig en kan voor mezelf zorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen