Bredabaan in Maria-ter-Heide wordt even Tractorbaan

Brasschaat -

De Bredabaan in Maria-ter-Heide ter hoogte van Hotel Dennenhof kreeg het bezoek van een honderdtal tractoren. De landbouwers uit de regio bliezen er verzamelen om hun eisen kracht bij te zetten.

De organisatie had opgeroepen om geen verkeersoverlast te veroorzaken. Daarom parkeerden de boeren hun voertuigen allemaal netjes langsheen de Bredabaan. Ze arriveerden in een indrukwekkende stoet met veel getoeter. “C4 voor Demir” was één van de vele slogans die ze meevoerden.

 abina Vandeweyer van Landelijke Toekomst: “Wij willen duidelijk maken dat wij niet akkoord kunnen gana met het geplande Nationaal Park. Onze standounten moeten worden opgenomen in de verslagen van de werkbanken. De opmerkingen die we maken worden gewoonweg genegeerd. Dat willen we uiteraard niet. Als die natuurgebieden worden verbonden tot een groot park is dat nefast voor veel landbouwers. Wij zorgen inderdaad voor een uitstoot, maar de natuur komt ook steeds dichterbij onze gronden. Ik vergelijk het graag met een olievlek die zich steeds verder uitbreidt en wij worden steeds verdrongen.” (jbr )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners