© Theo Derkinderen

Twee jaar cel met uitstel voor man die 17-jarig meisje verkracht in toiletten tijdens fuif

Lier -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een 21-jarige jongeman schuldig bevonden aan verkrachting van een minderjarige en aanranding van de eerbaarheid met geweld van diezelfde minderjarige. De man zou een 17-jarige meisje hebben verkracht op een fuif, maar ontkende dit zelf. Hij kreeg twee jaar cel, met probatie-uitstel als hij een begeleiding volgt voor zijn seksuele agressie.

Bron: BELGA

De feiten speelden zich bijna drie jaar geleden af, in januari 2020. Beklaagde en slachtoffer waren aanwezig op een fuif die werd gehouden voor de deelnemers aan een jumping in een Lierse manège. Het 17-jarige meisje zou heel dronken geweest zijn. Er zijn camerabeelden waarop te zien is hoe zij en beklaagde hevig staan te kussen. Er zijn ook beelden waarop zij de jongeman wegduwt en beelden waarop hij haar naar buiten draagt. Uiteindelijk kwam het in de mannentoiletten tot de verkrachting. Van die feiten zijn geen beelden, maar verschillende getuigen verklaarden dat ze gebonk en geroep hadden gehoord uit het toilethokje.

De man werd op basis van de camerabeelden geïdentificeerd en verhoord. Hij zegt zich niets van seksuele betrekkingen te herinneren. Het meisje zou hem zijn gevolgd naar het toilet en in een hokje hebben getrokken, maar hij zou vertrokken zijn voor er seksuele betrekking konden plaatsvinden. Geconfronteerd met de DNA-sporen zei hij dat hij daags voordien in hetzelfde hokje had gemasturbeerd. Nog wat later had hij het over consensuele seks, ook al herinnert hij het zich niet meer. Hij vroeg de vrijspraak op basis van twijfel.

Verkrachting bewezen

De rechters meenden dat de verkrachting is bewezen en dat het meisje te dronken was om rechtsgeldig toestemming te geven tot seksuele handelingen. Ze gaven de man een celstraf van twee jaar, met probatie-uitstel mits de man een begeleiding volgt voor seksuele agressie. De man wordt ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten en moet het meisje en haar ouders een forse schadevergoeding betalen. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen